Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Adviseurs  »  Aan het woord

Adviseurs aan het woord

De adviseurs van Perficio zijn stuk voor stuk resultaatgericht, energiek en daadkrachtig. Ze zijn zelf ook ondernemer en putten uit jarenlange ervaring binnen diverse organisaties. Graag delen ze hun kennis op deze website. Lees de verhalen van onze adviseurs.

Erwin van Oss

Investeren in teams draagt bij aan de continuïteit van de organisatie

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan, elkaar versterken en samen een team vormen met een duidelijke missie, dat wil elke organisatie. Maar in de praktijk gaat het soms anders. Erwin van Oss, adviseur bij Perficio, weet waarover hij praat. De afgelopen jaren begeleiden hij teams die op het moment dat hij binnenkwam vooral bezig waren om ‘alle ballen in de lucht te houden’. Een duidelijke structuur ontbrak wat zorgde voor frustraties, dubbel werk, verspilling en soms zelfs tot uitval. Juist in dit soort situaties is het belangrijk om direct aan de slag te gaan en in de chaos rust en overzicht te creëren. Het bordoverleg is daarvoor een zeer geschikte methodiek waarmee in korte tijd veel winst te behalen valt.

Lees meer...

 

Ank Verheyen

Is jouw organisatie klaar voor een nieuwe manier van werken?

“Bij het Nieuwe Werken wordt vaak direct een verband gelegd met thuiswerken maar het is veel meer dan dat”, zo stelt Ank Verheyen adviseur bij Perficio. Zelf spreekt ze liever over een passend werkconcept waar elke organisatie op een andere manier vorm aan geeft. Als HRM-manager werkte Verheyen 18 jaar bij Interpolis. Interpolis was een van de eerste bedrijven die in de jaren negentig begon met ‘het nieuwe werken’. De organisatie gaf medewerkers de verantwoordelijkheid om zelf hun werk in te inrichten, onafhankelijk van tijd- en plaats maar gericht op de activiteit. Wat maakt deze nieuwe manier van werken tot een succes en waarom is het belangrijk dat organisaties hiermee aan de slag gaan? 

Lees meer...

 

Marleen Bakker

Nieuwe omgevingswet vraagt om een integrale aanpak

Adviseur Marleen Bakker werkt bij de Gemeente Breda waar zij het verandertraject rondom de nieuwe Omgevingswet begeleid. En daar komt heel wat bij kijken. Deze nieuwe wet integreert namelijk zo’n 26 wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving. Hierdoor verandert de rol van de Gemeente van handhaver in de rol van adviseur en dat vraagt om een andere aanpak. Samen met de medewerkers van de Gemeente is Marleen hiermee aan de slag gegaan. 

Lees meer...

 

Daiëlle Rikken

Betrokken medewerkers zijn de ambassadeurs van uw organisatie

Tevreden werknemers maken het verschil. Daarom is het belangrijk om daarin te investeren. Maar hoe pak je dat aan? “Natuurlijk is daar niet één antwoord op. Het is altijd maatwerk en afhankelijk van de situatie. Maar door goed te luisteren naar de signalen in de organisatie kun je enorme stappen zetten”, zo stelt Daiëlle Rikken.
 

Lees meer...

 

Hubrecht de Pree

Procesoptimalisatie zorgt voor beter bedrijfsresultaat

Stel je kan leveren in de helft van de huidige levertijd, wat betekent dat voor de concurrentiepositie van het bedrijf? Voor de meeste bedrijven heel veel. “Door processen te verbeteren, valt er veel winst te behalen. Door kennis te mobiliseren en samen met medewerkers mogelijke verbeteringen te bespreken komt er een beweging op gang. Het begint met bewustwording waarin medewerkers het belang inzien om processen te optimaliseren en hier samen aan te gaan werken”, aldus Hubrecht de Pree.
 

Lees meer...

 

John Bilius

ICT moet meebewegen met de organisatie

“Vrijwel elke organisatie krijgt te maken met ontwikkelingen waarbij ICT-oplossingen uitkomst bieden. Maar ICT is geen doel op zich”, zo stelt adviseur John Bilius. “Veel ICT-projecten falen omdat ze teveel op zichzelf staan en daarmee als het ware los komen te staan van de ontwikkeling die de organisatie doormaakt. Als adviseur maakt John juist wel die verbinding. Het is belangrijk om vakmensen en ICT-specialisten met elkaar in contact te brengen zodat ze elkaar leren begrijpen. Zo ontstaan er soms hele creatieve en eenvoudige oplossingen die goed aansluiten bij de behoefte en een nog betere bijdrage leveren aan de bedrijfsdoelstellingen”.

Lees meer...

© 2017     PERFICIO ADVISEURS B.V.