Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Agenda  »  Workshop Reinventing Organizations in het onderwijs

Workshop Reinventing Organizations in het onderwijs | 29 september 2017

van 29-09-2017 t/m 29-09-2017

Op het gebied van cultuur- en organisatieontwikkeling en besluitvormingsprocessen is er volop ontwikkeling en ontstaan er nieuwe inzichten. Steeds vaker wordt gesproken over zelfsturing, agile, holacratisch besturen en cyaan organiseren naar Laloux. Maar wat wordt hiermee bedoeld en wat kan het voor jouw organisatie betekenen?

 

 

 

Zelfsturing motiveert

Zeker in het onderwijs kom je het thema zelfsturende teams steeds vaker tegen. Zelfsturing motiveert. Dat blijkt uit onderzoek van Effectory onder een zeer grote groep medewerkers. Organisaties met een traditioneel top-down management krijgen een lagere beoordeling van hun medewerkers op het gebied van leiderschap. Dit in tegenstelling tot organisaties die zelfsturend werken.

Inspirerende workshop

Op 29 september organiseert Perficio Adviseurs een workshop met een groep directeuren uit het onderwijs om hen hierover te informeren, ervaringen te delen en met elkaar van gedachten te wisselen over de toepassing ervan in de eigen organisatie.

In deze workshop krijg je inzicht in je persoonlijke waardenprofiel gerelateerd aan Reinventing Organizations van Laloux. Ter voorbereiding op de workshop vul je een korte test in die is gebaseerd op Spiral Dynamics. Wij bieden deze zeer interessante test alsmede het boek van Frederic Laloux aan als onderdeel van deze workshop.

Datum en tijd

Vrijdag 29 september 2017
13.30 – 17.00 uur

Locatie

Doorzicht
Meerleseweg 18
4861 NB Chaam

Programma

  • Introductie ontwikkelingen op het gebied van cultuur- en organisatieontwikkeling waaronder cyaan organiseren (Laloux) en Holacracy. Door: Patrick ’t Hart en Joop van Waas
  • Hoe sta jij persoonlijk ten opzichte van het gedachtegoed van Laloux? Reflectie op basis van je persoonlijk waarde profiel.
  • Zijn cyaan organiseren en zelfsturing de toekomst in onze drang naar succes en efficiëntie? We delen ervaringen op het gebied van zelfsturing. Wat werkt wel en wat niet? Is jouw organisatie klaar voor deze nieuwe ontwikkelingen? Door: René Mol

Aanmelden

Deelname aan deze workshop is kosteloos. Je kunt je tot 15 september aanmelden door een e-mail te sturen naar info@perficio.nl. De bevestiging en het definitieve programma ontvang je voorafgaand aan de workshop per mail.

Informatie

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie ontvangen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Joop van Waas.

Download de uitnodiging© 2018     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement