Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Agenda  »  Effectiever vergaderen

Effectiever vergaderen | 09 oktober 2018

van 09-10-2018 t/m 09-10-2018

Weinig mensen vinden vergaderen echt leuk. En toch besteden ze een groot deel van hun werkende leven aan vergadertafels. Hoe kan het ook anders? Hoe zorgen we ervoor dat vergaderen motiveert, inspireert en tot actie leidt en het meer uit medewerkers haalt. Tijdens de workshop Effectiever vergaderen op 9 oktober krijg je nieuwe inzichten om effectiever te vergaderen en ga je hier zelf mee aan de slag.

Huidige tijd vraagt om andere manier van afstemming

De wereld om ons heen veranderd in rap tempo, dat vraagt om een andere manier van organiseren. Vergaderen staat daarbij niet op zichzelf maar maakt onderdeel uit van een veranderingsproces waarbij er steeds meer behoefte is aan zelfsturing. Veel organisaties vergaderen nog op exact dezelfde wijze als 30 jaar geleden terwijl de tijdgeest is veranderd. De tijd van urenlang vergaderen met een vaste agenda en uitgebreide notulen is voorbij. De roep naar een meer actiegerichte, dynamische overlegvorm waaraan medewerkers zelf sturing kunnen geven is groot.

Vormen van overleg

Tijdens deze workshop gaan we in op twee overlegvormen: het actie-overleg en het rol-overleg. Bij het actie-overleg ligt de focus op de voortgang van de werkzaamheden. Terwijl het rol-overleg inspeelt op de organisatie van het werk. Beide overlegvormen staan op zichzelf waardoor de doelstelling van het overleg helder is. De verantwoordelijkheid komt daarbij veel meer bij de medewerkers te liggen. Aan de hand van voorbeelden geven we daar een toelichting op en ga je er zelf mee aan de slag. Op die manier ervaar je direct wat het effect is als je een overleg anders insteekt en organiseert en dat draagt direct bij aan het resultaat van de organisatie.

Inzicht in nieuwe overlegvormen

Tijdens deze workshop:

  • Krijg je inzicht in andere vormen van overleg. Een krachtig instrument om je organisatie te leiden en de rol en bijdrage van medewerkers zichtbaar te maken in relatie tot de doelstelling van de organisatie.
  • Doe je kennis en ervaring op over deze nieuwe overlegvormen waarmee je gemakkelijker de vertaalslag kunt maken naar je eigen organisatie.
  • Leer je op welke wijze deze vormen van overleg bijdragen aan de ontwikkeling van resultaatgerichte teams en de feedbackcultuur binnen jouw organisatie.
  • Ga je zelf aan de slag waarbij je in contact komt met managers en stafmedewerkers van uiteenlopende (profit en non-profit) organisaties.

Datum en tijd

Dinsdagmiddag 9 oktober 2018
14.30 – 17.30 uur

Locatie

Doorzicht
Meerleseweg 18
4861 NB Chaam

Deelname

Deelname aan de Perficio Experience bedraagt € 125,- per persoon exclusief BTW en inclusief borrel. Je ontvangt hiervoor achteraf een factuur.

Over de Perficio Experience

Deze workshop maakt onderdeel uit van de Perficio Experience. Een kennisprogramma waarbij je kennis opdoet in een inspirerende omgeving. Op deze manier willen we jou, op een laagdrempelige wijze, betrekken bij thema’s die van belang zijn voor de ontwikkeling van jouw organisatie.© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement