Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Ank Verheyen: Is jouw organisatie klaar voor een nieuwe manier van werken?

Ank Verheyen: Is jouw organisatie klaar voor een nieuwe manier van werken?

“Bij het Nieuwe Werken wordt vaak direct een verband gelegd met thuiswerken maar het is veel meer dan dat”, zo stelt Ank Verheyen adviseur bij Perficio. Zelf spreekt ze liever over een passend werkconcept waar elke organisatie op een andere manier vorm aan geeft. Als HRM-manager werkte Verheyen 18 jaar bij Interpolis. Interpolis was een van de eerste bedrijven die in de jaren negentig begon met ‘het nieuwe werken’. De organisatie gaf medewerkers de verantwoordelijkheid om zelf hun werk in te inrichten, onafhankelijk van tijd- en plaats maar gericht op de activiteit. Wat maakt deze nieuwe manier van werken tot een succes en waarom is het belangrijk dat organisaties hiermee aan de slag gaan?

 

 

Huidige ontwikkeling vraagt om een nieuwe aanpak

De tijd van grote kantoorgebouwen waarin medewerkers allemaal een vaste eigen werkplek hebben, lijkt voorbij. Niet omdat het ‘Nieuwe Werken’ een hype is maar vooral omdat de huidige ontwikkeling erom vraagt. Werknemers van nu willen een inspirerende werkomgeving waarin ruimte is om afhankelijk van de activiteit elkaar op te zoeken of juist even apart te gaan zitten om te overleggen of geconcentreerd te werken. De organisatie van werk is steeds meer output gericht waarbij de werknemer flexibel is in de invulling. Die vaste werkplek heeft plaats gemaakt voor een flexibele ruimtes waar medewerkers naar behoefte gebruik van maken. Om een aantrekkelijk werkgever te blijven is het voor organisaties belangrijk om te kijken op welke wijze ze aan kunnen sluiten bij deze nieuwe ontwikkeling. 

Passend werkconcept is maatwerk

Flexibiliteit van arbeid roept veel vragen bij organisaties op. Vooral voor de managers die volledige controle willen hebben is het lastig om los te laten en te vertrouwen op de capaciteiten van medewerkers. Door op een andere manier naar de organisatie te kijken en op basis van de activiteiten en functies zaken inzichtelijk te maken, wordt vaak veel duidelijk. De invoering van een passend werkconcept is bij elke organisatie anders en altijd maatwerk. Het moet goed aansluiten bij de bedrijfscultuur en -doelstellingen. En het is essentieel dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over de organisatie van het werk en de output.

Voordelen van flexibel werken

Flexibel werken kan een organisatie veel opleveren. Door een andere inrichting en flexibele werkplekken worden de vierkante meter beter benut wat direct een besparing kan opleveren. Het draagt bij aan de productiviteit van medewerkers omdat ze zich meer focussen op het werk. Overleg achter een bureau vindt meer plaats in gezamenlijke ontmoetingsruimtes. Wat maakt dat tijd functioneler wordt ingedeeld en kennis wordt gedeeld. En, niet geheel onbelangrijk, kan deze manier het plezier in het werk vergroten omdat medewerkers zelfstandiger werken en meer verantwoordelijkheid dragen. Dit heeft direct invloed op de aantrekkingskracht voor een nieuwe generatie werknemers.

Weerstand

Organisaties die flexibel werken zijn veelal succesvol en tevreden over de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt. Maar altijd zorgt het ook voor weerstand. Het is wennen als je altijd een vaste werkplek had om dat los te laten. Voor de ene werknemers is dat lastiger dan voor de ander. Veel jongeren zijn met deze flexibele manier van werken opgegroeid. Zij zijn gewend hun tijd zelf in te delen en verantwoordelijk te dragen voor de output. Sommige onderwijsorganisaties hebben zelfs hun onderwijsprogramma’s hierop afgestemd. Met het ‘Nieuwe Werken’  is er zo ook een prima aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Inzicht in de Bricks, Bytes en Behavior van uw organisatie

De Unie van Waterschappen heeft een model ontwikkeld waarmee organisaties inzicht krijgen in de Bricks, Bytes en Behavior van de organisatie. Aan de hand van 40 vragen krijgt u een afgestemd advies. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met Ank Verheyen.

© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement