Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Masterclass LEAN en Persoonlijk Leiderschap

Masterclass LEAN en Persoonlijk Leiderschap

Samen met onze partners Summa procestechnologie en How Company, hebben we de masterclass ontwikkeld om de operators en teamleiders van productiebedrijven verder te professionaliseren. Niet alleen in de verbetertechnieken zelf, maar vooral ook in de menselijke aspecten die een cruciale rol spelen in het wel of niet slagen van een verbeterproces. Hiermee versterkt u de positie van de organisatie.

Aanpak

Het accent van de masterclass ligt op het "doen" en "zelf ervaren". Ervaringen en best practises vanuit de praktijk worden met elkaar gedeeld. Hierdoor worden zaken sneller duidelijk en beklijven ze beter.

Persoonlijk leiderschap

De masterclass geeft de deelnemers een eerste inzicht in manieren van communiceren met collega's en wat het betekent om verantwoordelijkheid te nemen bij besluitvormingsprocessen. In een opdracht waarin (contra) productiviteit en opgedane kennis centraal staan, gaan de deelnemers de opgedane kennis in een praktijkgerichte opdracht onderzoeken.

Verbetertechnieken

Hoe kun je processen en procedures verbeteren? Dat hangt natuurlijk af van de specifieke situatie en de omstandigheden. Een goede basistechniek kan echter veel voordeel opleveren. In de masterclass krijgen de deelnemers technieken aangereikt voor het opsporen van een probleem, het formuleren van een probleemdefinitie en vervolgens voor het inventariseren van de aspecten die een rol spelen bij het oplossen van het probleem. Door de juiste techniek te hanteren kunnen processen doelgericht verbetert worden, zoals doorlooptijd verkorten, kwaliteit verhogen en productiviteit verbeteren. Deelnemers gaan aan de slag om de verspillingen in de eigen organisatie te verlagen.

Bent u naar aanleiding van bovenstaande informatie nieuwsgierig wat de masterclass voor uw organisatie te bieden heeft? Kijk dan naar de folder op deze site, of neem vrijblijvend contact op met Erwin van Oss om de voordelen te bespreken in een persoonlijk gesprek.

© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement