Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  SMED Opleiding en Implementatie

SMED Opleiding en Implementatie

Reduceer de ombouw van machines in minder dan de helft van de tijd.

De markt verandert, klanten vragen steeds meer om kortere series, kostprijzen staan onder druk, hoe kunt u hierop inspelen? Bent u in staat om met meer ombouwen en kleinere productieruns de concurrentie aan te gaan met collega producenten? Beschikt uw bedrijf over de inzichten en daadkracht om de mensen op een andere manier naar hun processen te laten kijken zodat u meer ombouwen kunt uitvoeren in minder tijd en hierdoor meer tijd over houdt voor het maken van uw producten? Met de Training "SMED Opleiding & Implementatie" vergroot u de kennis en vaardigheden van de mensen in uw organisatie, zodat ze in staat zijn om de ombouwtijd van machines terug te brengen met 50 – 70% van de huidige ombouwtijd.

SMED methode

De SMED methode is bedacht door Shigeo Shingo, een Japanse engineer die buitengewoon succesvol was bij het terugbrengen van omsteltijden van diverse bedrijven. Hij heeft de ombouwtijd bij diverse bedrijven teruggebracht met gemiddeld 94% (bv van 90 min tot minder dan 5 min) in diverse branches.

De basis van SMED

Het principe van SMED is gebaseerd op het kijken naar de ombouw als een proces van diverse activiteiten die elkaar opvolgen. Door de activiteiten te splitsen in twee types, wordt er een inzicht verkregen over de effectiviteit van de ombouw.
Er zijn 2 type activiteiten, interne activiteiten, dit zijn activiteiten die uitgevoerd moeten worden als de machine stil staat en externe activiteiten, dit zijn activiteiten die uitgevoerd kunnen worden als de machine nog draait.

Aanpak

Samen met onze partner, Summa procestechnologie, hebben wij een unieke methode ontwikkeld om de kennis en vaardigheden van de mensen te trainen en de verbeteringen direct in gang te zetten.
Tijdens de training krijgen mensen in een periode van 15 weken de theorie stapsgewijs uitgelegd en worden de mensen op hun eigen werkvloer meegenomen om te leren kijken naar de ombouw in termen van activiteiten.
Samen met het team dat de opleiding volgt, worden de activeiten aangepakt zodat er aan het einde van de training ook een resultaat wordt opgeleverd en de machine ombouwtijd ook daadwerkelijk is terug gebracht.

Resultaat

Dankzij de unieke combinatie van opleiding en implementatie, zal de geleerde stof veel beter beklijven. De mensen hebben zowel de theorie als de praktijk daadwerkelijk uitgevoerd en hebben de ervaring opgedaan hoe ze als team de ombouwtijd van een machine kunnen verlagen.
Hierdoor zijn ze in staat om na de training zelfstandig het geleerde uit te rollen naar de overige machines in uw organisatie.
Voor meer informatie kunt u de folder openen. Of neem contact op met Erwin van Oss voor een vrijblijvend gesprek waarbij we de mogelijkheden binnen uw organisatie kunnen bespreken.

© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement