Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter

Strategische analyse en advies

We helpen directies en bestuurders om strategisch complexe vraagstukken op te lossen. Snel en zorgvuldig komen we tot een heldere analyse en concrete oplossingen.

Perficio  »  Strategische analyse en advies

Strategische analyse en advies

Iedere dag komen er nieuwe ontwikkelingen op uw organisatie af. Maar hoe weet u op welke van die ontwikkelingen u moet inspelen? Dat vraagt om een gedegen analyse en het trekken van de juiste conclusies daaruit. Perficio Adviseurs helpt organisaties om zorgvuldige, scherpe analyses te maken en deze te vertalen naar concrete bedrijfsplannen voor de toekomst.

Analyse

Onze adviseurs analyseren de factoren en bedrijfsonderdelen die essentieel zijn voor de groei en continuïteit van uw organisatie. We onderzoeken de markt, uw concurrentiepositie en de benodigde kernvaardigheden en – competenties. Ook zorgen wij voor de nodige financiële prognoses. Uw organisatie krijgt hiermee inzicht in de marktontwikkelingen en uw positie daarin. Zo beschikt u over de juiste informatie om goed onderbouwde keuzes te maken.

Advies

Wij kunnen u ook adviseren over de te voeren strategie. Denk daarbij aan de ontwikkelings- en portfoliorichting, de concurrentiestrategie en aan strategische samenwerkingen, fusies en overnames (M&A). Product- en organisatieontwikkeling, innovatie, outsourcing en management development zijn andere zaken waarvoor u bij ons terecht kunt.

Onze aanpak

Perficio Adviseurs werkt vanaf het begin vanuit een heldere opdrachtformulering. Ons team van minimaal twee experts levert duidelijke rapporten op en zorgt voor een transparante overleg- en besluitvormingsstructuur. Na een gezamenlijke discussie stellen we samen de criteria, uitgangspunten en doelstellingen vast om daarmee tot een visie en besluitvorming te komen.

Onze ervaring

Onze doorgewinterde adviseurs werkten eerder al mee aan soortgelijke projecten bij verschillende opdrachtgevers. Hieronder vindt u enkele voorbeelden uit ons portfolio.

Voorbeelden van Strategische analyse en advies

 • Gemeente Breda
  Gemeente Breda

  Verbeteren van de dienstverlening door gestroomlijnde processen.

 • ZuidZorg
  ZuidZorg

  Maken van een bedrijfsplan voor de lange termijn.

 • Waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel
  Waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel

  Onderzoek naar samenwerking.

© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement