Joop van Waas

Het is tijd voor evenwichtig leiderschap

Mijn kennis en expertise wil ik de komende jaren inzetten om op een andere manier invulling te geven aan evenwichtig leiderschap waarbij er meer evenwicht is tussen welvaart en welzijn. Ik laat zien hoe het ook anders kan. Daarmee wil ik mensen inspireren.

Terugblik

“De beginperiode van Perficio was een mooie, maar ook een hectische tijd. Het was een periode waarin wij nog het profiel van ons adviesbureau moesten ontdekken en ontwikkelen. In de loop der jaren hebben wij steeds meer richting gegeven aan de organisatie. “Richting, Route, Resultaat” daar staat Perficio voor en dit hebben we door de jaren heen uitgedragen. René en ik hebben altijd gezegd dat wij rond ons 62e jaar de ruimte wilden hebben om eigen keuzes te maken. Die tijd is nu gekomen. Ik kijk met enorm veel plezier terug op mijn tijd bij Perficio en de mooie opdrachten en klantcontacten die vanuit onze organisatie tot stand zijn gekomen.”

Heden

“Het afgelopen jaar, 2020, was een jaar dat niemand vergeet. COVID-19 heeft ons beeld van de samenleving blijvend veranderd. Het heeft ons doen inzien dat bestaande denkbeelden en onze wijze van handelen achterhaald zijn en niet meer passen bij de tijdsgeest en uitdagingen die op ons afkomen. Samen met Hanneke Dingen heb ik, aan de hand van acht verschillende theorieën, een visie ontwikkeld waarin we een nieuwe kijk geven op leiderschap in een veranderende wereld.  Daarmee willen wij een vernieuwend denkkader neerzetten en willen wij leiders, van alle leeftijden en niveaus, inspireren evolutionaire groei en maatschappelijke impact te realiseren. Een weg naar evenwichtig leiderschap in een betekenisvolle wereld waarbij er meer evenwicht is tussen welvaart en welzijn."

Onze intentie is om steeds op deze manier in het leven te staan, en ten minste 20% van de mensen die wij ontmoeten te inspireren om zelf ook in actie te komen.”

Toekomst

“De komende jaren ga ik mij focussen op het ontwikkelen van evenwichtig leiderschap waarin welvaart en welzijn meer in balans zijn. Voor mij gaat evenwichtig leiderschap over persoonlijk en professioneel leiderschap, waarbij je het vermogen hebt om je lichaam, je emotie en je taal coherent in te zetten om jouw intenties te realiseren en door middel van voorbeeldgedrag mensen kan inspireren om tot actie over te gaan. Dit doe ik door wat ik heb geleerd in mijn opleidingen bij Newfield Network en Strozzi Institute toe te passen in mijn coaching praktijk. Kijk voor meer informatie op www.executive-coaching.nu.”

Neem contact op

Heb je een brandende vraag, wil je even sparren of weten wat ik voor je kan betekenen? Ik hoor graag van je.