Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Nieuws  »  De kracht van Primoforum bij besluitvorming

De kracht van Primoforum bij besluitvorming

De ambitie van Perficio is om organisaties een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Met en voor de mensen die daar werken. Primoforum blijkt daar een uitstekend hulpmiddel bij te zijn.

Een groepsbesluit is altijd een uitdaging

Om met een groep van 25 aandeelhouders tot besluitvorming te komen is een uitdaging, wanneer je iedereen de ruimte wilt bieden om zijn of haar mening in te brengen. Door de toepassing van Primoforum heeft Perficio bij één van haar klanten daar een nieuwe impuls aan kunnen geven. Primoforum is een krachtige, innovatieve tool om snel en eenvoudig groepssessies te begeleiden, van klein tot groot. De deelnemers dragen actief bij met tablet of smartphone. Deze tool bood deze klant een gewaardeerd besluitvormingsproces bij de beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming (BOB principe) van de vergadering.

Het BOB principe

Door eerst een groot aantal stellingen en open vragen via Primoforum voor te leggen over de te nemen besluiten, kregen de betrokkenen een goede eerste indruk (beeldvorming). Vervolgens is in groepjes daar verder over gesproken. Nadat alle argumenten waren uitgewisseld (oordeelsvorming) kwamen de aandeelhouders tot besluitvorming. Ook hiervoor is Primoforum ingezet.

Door gebruik van deze tool en de intensieve begeleiding door René Mol van Perficio is er een betere structuur binnen de organisatie ontstaan om strategische besluiten te nemen. Voor meer informatie lees de uitgebreide caseomschrijving.

Primoforum: group counseling 2.0 from Forum1 on Vimeo.© 2017     PERFICIO ADVISEURS B.V.