Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Nieuws  »  Een lifechanging workshop daar had ik wel zin in!

Een lifechanging workshop daar had ik wel zin in!

Voor haar klanten heeft Perficio een Talentendag georganiseerd, welke op 19 november heel goed is bezocht. Onderstaand de ervaringen van één van de deelnemers die wij u niet willen onthouden!

Het begon allemaal met een dollemansrit door een bos.... Een zandweg met kuilen en plassen en als tegenliggers drie landmacht voertuigen en een stuk of 50 militairen. Waar was ik in godsnaam aan begonnen. Op de uitnodiging stond dat je je sportschoenen mee moest nemen in een (plastic) tas met je naam er op. Het kon dus kloppen... Een dropping waarin je al je talenten moet aanspreken om weer thuis te komen....

Aan het einde van het zandpad doemde gelukkig een gebouw op , prachtig gelegen aan een meer bovendien was er een verharde parkeerplaats bij. Nadat ik mijn plastictasje met sportschoenen en naam onder de arm had gestoken haalde ik nog even diep adem en liep naar de entree. Eenmaal binnen werd ik onthaald als een popster. Iedereen moedigde je aan, vroeg naar je talenten en wees je de weg...naar het toilet voor mij.

Daarna werden we opgewacht in een ruimte , nog voor degene die mij opving iets kon zeggen liep ik naar een plaatsje bij het raam. Een tijdje later kreeg ik de vakken op de grond in de gaten en bleek dat ik bij team rood was gaan staan. Laat dat nou net mijn lievelingskleur zijn! En o ja ik moest ook nog een rood armbandje krijgen. We kregen een lekker broodje en wachtten op de laatkomers die zoals het hoort een daverende entree kregen.

Na het oefenen van een yel, waar onze kringgroep niets van bakte, werden we doorgeschoven naar een andere ruimte. Daar moesten we onze afgetrapte sportschoenen en een spiksplinternieuw T-shirt aantrekken en lekker gaanzitten. Iemand speelde heerlijk relaxte saxofoon muziek. Het hoorde er allemaal bij. Eerst geleefd worden en daarna de vrije keus hebben.

De saxofonist legde zijn sax weg en begon met het vertellen over deze inspirerende middag. Er zouden drie workshops komen met drie thema's. Die thema's stonden op de achterkant van het spiksplinternieuwe T-shirt ,body , emotion , language. De sterren op het T-shirt waren nu nog leeg maar zouden aan het eind van de middag gevuld (moeten) zijn.

De workshops hadden allemaal een eigen kleur, emotion rood, body groen en language blauw. Wij hadden een rood bandje gekregen dus de eerste workshop van 45 minuten ging over emotion. De workshopleider was acteur / dramadocent en dat was dan ook meteen het thema van deze workshop. Drama. En het was een drama... Nee hoor ,het was een workshop waarin we leerden dat je met een blik en een houding al de gedachte van een persoon kan lezen. Heel handig om te weten als docent, de studenten zien het meteen als je een keer niet hyper gemotiveerd voor de klas staat. Het was voor mij echt een eyeopener omdat je met dit inzicht de manier waarop de studenten jou zien binnenkomen kunt sturen en dus ook meteen de sfeer in de klas kunt bepalen.

De tweede workshop was voor ons body. We moesten met de groep een bal 3 minuten rond laten gaan en we moesten van te voren bepalen hoe vaak ons dat in die 3 minuten zou gaan lukken. Naast het rond laten gaan van de bal moesten we ook continu in beweging blijven. Er werden wat getallen genoemd, 5, 20 25 .. Dit vonden we allemaal wat te enthousiast dus we gokten 10 keer. Aangemoedigd door twee zeer sportieve heren haalden we 14 keer. Daarna mochten we even gaan zitten en luisteren naar het verhaal van een astronaut die 159 dagen in de ruimte had doorgebracht in een ruimte net zo groot als de cirkel waar wij omheen zaten. Het had allemaal te maken met drive. Daarna mochten we weer 3 minuten maar nu moesten we ons doel bijstellen naar 20... en het lukte ! 21 keer. Zie je wel als je maar drive hebt dan lukt het wel.. dat koekje laten staan, niet achterover liggen op de bank terwijl je lekker kan gaan hardlopen ... Je moet jezelf doelen stellen. En daar gingen we dan voor de laatste keer... 24 !

De laatste workshop ging over language maar vooral over wat het betekent als je niet praat . We werden geblinddoekt en moesten ons op een muziekstuk vooral laten leiden. Dat was voor sommige uit onze groep een pittige opgave, je zo maar overgeven aan het moment. Daarna moesten we in groepjes van drie een oefening doen als verteller, toehoorder en observeerder. Daarin merkte ik dat ik het moeilijk vind om mijn mond te houden vooral als je denkt een heel goede oplossing te hebben voor een probleem. Uit deze workshop heb ik vooral gehaald dat je met stilte nog alle kanten op kan...De middag werd afgesloten met een verrassingsbezoek van alle mensen die iemand hadden opgegeven voor deze inspirerende middag en dat was het !© 2017     PERFICIO ADVISEURS B.V.