Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Nieuws  »  Inspirerende werkomgeving geeft energie

Inspirerende werkomgeving geeft energie

Een flexibele werkplek met veel stilteplekken, vergaderzalen en ruimtes voor informele gesprekken, dat is volgens duizenden werknemers wereldwijd de meest productieve plek om te werken, zo blijkt uit een onderzoek van Bureau Leesman.

 

 

Diversiteit

Een flexibele werkomgeving met een ruime keuze aan werkruimtes wordt als positiefst ervaren. De tevredenheid van medewerkers stijgt naarmate zij meer invloed hebben op hun werkomgeving. Een voorwaarde is dat er een keuze moet zijn uit verschillende soorten werkplekken. Je kunt hierbij denken aan stilteplekken, kleine en grote vergaderruimtes, brainstormruimtes en ruimtes voor informele gesprekken. Voor het onderzoek naar het effect van flexibele werkplekken enquêteerde Leesman 120 duizend werknemers van 1000 verschillende organisaties in 49 landen. (Bron: NRC)

Werkomgeving heeft invloed op resultaat

Ook Perficio adviseurs maakt gebruik van een flexibele werkomgeving. “Tot vier jaar geleden hadden we een vaste kantoorruimte in Etten Leur. We hebben de keuze gemaakt om dat los te laten en gebruik te maken van flexibele locaties”, aldus Joop van Waas. Dat heeft onze organisatie veel opgeleverd. Voor elk overleg kijken we welke locatie passend en inspirerend is want dat kan veel invloed hebben op het resultaat. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op deze locaties rustig kunt werken. Diversiteit in ruimtes is belangrijk. Maar ook de ligging en bereikbaarheid. Een inspirerende werkomgeving geeft energie en zorgt dat mensen optimaal kunnen presteren en hun kennis kunnen delen.”

Omslag in organisaties

“Organisaties die flexibel werken zijn veelal succesvol en tevreden over de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt”, zo stelt adviseur Ank Verheyen. “Maar het is voor een organisatie ook best een grote omslag. Het is wennen als je altijd een vaste werkplek had om dat los te laten. En managers moeten leren om los te laten en te vertrouwen op de capaciteiten van medewerkers. De afgelopen jaren heb ik veel bedrijven begeleid om op een andere manier naar de inrichting van hun organisatie te kijken. Het geeft hen nieuwe inzichten en helpt hen om de stap te zetten om daar concreet invulling aan te geven. “

Lees het artikel van Ank Verheyen over het nieuwe werken

 

 © 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement