Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Nieuws  »  Inzicht in leiderschap draagt bij aan het succes

Inzicht in leiderschap draagt bij aan het succes

Dagelijks eten meer dan 150 miljoen mensen over de hele wereld producten van Unicorn Grain Specialties. Dit bedrijf werkt al meer dan 100 jaar met passie aan het creëren van een gezonde en betere voedselbeleving. Unicorn ontwikkelde zich van meelfabriek tot innovatieve businesspartner in functional ingredients met een duidelijke missie. Aan het woord Pieter Spanjers, CEO bij Unicorn Grain Specialties. Pieter is tevens spreker tijdens de Perficio Experience op 12 april waarin hij zijn visie zal delen. Aanmelden voor deze ontbijtsessie kan op onze website.

Weten waar je voor staat

“Door de ontwikkeling die onze organisatie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt hebben we veel beter overzicht en inzicht waar we voor staan en waar we voor gaan. Dit is niet alleen strategie of zijn niet alleen projectplannen maar breder in de organisatie. Samen met het middelmanagement hebben we de missie, visie en kernwaarden daadwerkelijk doorleefd.”

Inzicht in leiderschap

“De leiderschapsinzichten en de ‘How’ instrumenten die een organisatie hiervoor beschikbaar heeft gekregen zijn cruciaal voor het eindelijke resultaat dat je voor ogen hebt. Communicatie als grote verzamelbegrip is hierbij het moeilijkste maar ook belangrijkste middel dat wij als ondernemers, leiders of manager echt in handen hebben. Door de totale aanpak (Waarom, Hoe en Wat) zijn de instrumenten, die geleerd zijn in trainingen, ook daadwerkelijk in de dagelijkse praktijk ingevoerd.”

Gedrag onderling bepaalt het succes van de organisatie

“Alleen al door het inzicht wat jezelf of je collega drijft of waar iemand gepassioneerd van raakt maakt of breekt je plan. Gedrag onderling bepaalt het succes van de gehele organisatie. Naast een goede richting en een route, is investeren in teamontwikkeling voor groot belang. Ook de persoonlijke coaching van de directie op dit gebied heeft de echte verandering meer geborgd in het dagelijks handelen en gedrag van de directie. Dit voorbeeldgedrag is essentieel gebleken voor het succes. Met deze aanpak halen we echt het beste uit Unicorn als bedrijf en het beste uit ons zelf als mens.”

Meer weten over Unicorn Grain Specialties? Bekijk de caseomschrijving.© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement