Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Nieuws  »  Masterclass Persoonlijke leiderschap & Verbetertechnieken operators

Masterclass Persoonlijke leiderschap & Verbetertechnieken operators

In juni 2017 starten we met een open Masterclass LEAN en persoonlijk leiderschap. Deze masterclass, samen ontwikkeld met onze partners Summa procestechnologie en How Company, heeft als doel om de operators en teamleiders van productiebedrijven verder te professionaliseren. Niet alleen in de verbetertechnieken zelf, maar vooral ook in de menselijke aspecten die een cruciale rol spelen in het wel of niet slagen van een verbeterproces. Hiermee versterk je de positie van de organisatie.

LEREN DOOR TE DOEN EN PRAKTIJKERVARINGEN TE DELEN

Het accent van de masterclass ligt op het "doen" en "zelf ervaren". Ervaringen en best practices vanuit de praktijk worden met elkaar gedeeld. Hierdoor worden zaken sneller duidelijk en beklijven ze beter. De deelnemers volgen de training samen met operators van diverse andere bedrijven. Hierdoor krijgen ze meer inzichten vanuit de praktijk.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

De masterclass geeft de deelnemers een eerste inzicht in manieren van communiceren met collega's en wat het betekent om verantwoordelijkheid te nemen bij besluitvormingsprocessen. In een opdracht waarin (contra) productiviteit en opgedane kennis centraal staan, gaan de deelnemers de opgedane kennis in een praktijkgerichte opdracht onderzoeken.

VERBETERTECHNIEKEN

Hoe kun je processen en procedures verbeteren? Dat hangt natuurlijk af van de specifieke situatie en de omstandigheden. Een goede basistechniek kan echter veel voordeel opleveren. In de masterclass krijgen de deelnemers technieken aangereikt voor het opsporen van een probleem, het formuleren van een probleemdefinitie en vervolgens voor het inventariseren van de aspecten die een rol spelen bij het oplossen van het probleem. Door de juiste techniek te hanteren kunnen processen doelgericht verbeterd worden, zoals doorlooptijd verkorten, kwaliteit verhogen en productiviteit verbeteren. Deelnemers gaan aan de slag om de verspillingen in de eigen organisatie te verlagen.

Door de elementen Persoonlijk leiderschap en verbeter technieken te combineren, krijgen de deelnemers waardevolle inzichten en handvatten. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit verantwoordelijkheid leren handelen waardoor verbeteringen sneller tot resultaat zullen leiden.

OPZET MASTERCLASS

De masterclass zal in 3 sessies van 4 uur uitgevoerd worden bij Summa procestechnologie in Eindhoven. De exacte data worden binnenkort bekend gemaakt. De kosten voor deelname bedragen € 750,- excl. BTW per deelnemer.

AANMELDEN

Neem voor meer informatie contact op met Erwin van Oss.

DOWNLOAD DE OPLEIDINGSFOLDER© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement