Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Nieuws  »  Staan we aan het begin van een nieuw tijdperk?

Staan we aan het begin van een nieuw tijdperk?

In de NRC stond afgelopen maand een interessant artikel over het bedrijf Corporate Rebels. Deze organisatie bezocht meer dan zestig bedrijven en maakte een overzicht van kenmerken waaraan progressieve organisaties met gelukkige en trotse medewerkers voldoen. De inzichten die ze daarbij kregen sluiten naadloos aan bij het gedachtegoed van Laloux. Vanuit dit gedachtegoed is Perficio met diverse opdrachtgevers het afgelopen jaar aan de slag gegaan. Op 1 maart organiseert Perficio een workshop om meer inzicht te krijgen in het gedachtegoed van Laloux en wat dit kan betekenen voor jouw organisatie.

 

Onlangs liet Corporate Rebels door onderzoeksbureau Markteffect toetsen in hoeverre de kenmerken van succesvolle bedrijven ook gelden voor het Nederlandse bedrijfsleven. Slechts 33 procent van de werknemers gaf aan dat de werkzaamheden die ze uitvoeren worden afgestemd op hun talenten. 61 procent vond dat de leidinggevende niet luistert of handelt naar de mening van het team. En maar 24 procent zou de organisatie waarvoor ze werken aanraden aan anderen. Deze conclusie is alarmerend en hieruit blijkt dat het tijd is voor een verandering en een andere manier van denken.

Gedachtegoed van Laloux

Door de hiërarchie op de werkvloer tot een minimum beperken zou volgens deze initiatiefnemers de wereld er anders uitzien. Deze gedachten sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Laloux waar Perficio bij diverse opdrachtgevers mee aan de slag is gegaan. Moderne organisaties lijken vast te zitten in een verouderd stelsel. Werknemers raken gedemotiveerd, ondernemers zoeken naar een ander soort management, vertrouwde modellen schieten tekort. Kunnen we op deze manier eigenlijk nog wel verder? Reinventing organizations van Laloux biedt daarin een antwoord. Volgens Laloux staan we aan het begin van een nieuw tijdperk. Daarin dragen belangrijke doorbraken bij aan een diepere voldoening voor management, medewerkers en klanten. Hoe breng je je eigen authenticiteit terug in je werk? Hoe eenvoudig kan een organisatie weer zijn? Wat kun je bereiken door met een gezamenlijk en breed gedragen doel te werken?

Een nieuw tijdperk

Staan we aan het begin van een nieuw tijdperk? Wij denken van wel. Organisaties lopen tegen vraagstukken aan die vanuit bestaande organisatiestructuren niet opgelost kunnen worden. Dat vraagt op een andere aanpak en zienswijze waarbij organisaties op geheel andere wijze ingericht zullen worden.

Workshop 12 april 2018

Wil je meer weten over het gedachtegoed van Laloux en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Op donderdag 12 april organiseren we over dit thema een workshop. Meer informatie en aanmelden

Volledige artikel NRC© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement