Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Nieuws  »  Studenten zetten Avans weer op 1 in landelijke ranglijst

Studenten zetten Avans weer op 1 in landelijke ranglijst

Avans Hogeschool is dit jaar volgens studenten opnieuw de beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018 die op 25 september verscheen. Studenten zijn met name tevreden over de sfeer bij Avans en zijn blij met de docenten. Avans staat al 9 jaar in de top 3 en behaalt nu voor de zesde keer een nummer-1-positie.

Ieder jaar verschijnt de Keuzegids Hbo om scholieren te helpen bij hun studiekeuze. De Keuzegids Hbo baseert zijn ranglijst onder andere op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE).

Avans vroeg studenten ook persoonlijk naar hun ervaringen bij Avans. Ook dan vallen sfeer en de docenten op. ‘Het contact met de docenten is goed, je kunt ze altijd mailen, appen, vragen stellen’ en ‘Je hebt niet het idee dat je een nummer bent’, zeggen ze bijvoorbeeld.  

Trots op docenten én studenten

Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van Avans is blij met het resultaat: ‘Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat we al zo lang zulke goede resultaten halen en tegelijk: als je de betrokkenheid en bevlogenheid van onze medewerkers ziet en meemaakt, begrijp je het wel. De interactie tussen studenten en docenten is fantastisch en dat maakt deze hogeschool tot een geweldige gemeenschap; een biotoop waar de sfeer goed is en het onderwijs uitdagend’.

‘Hoe we dit resultaat behalen? Door groot te zijn in kleinschaligheid. Ondanks een omvang van 30.000 studenten weten we de hogeschool in kleinschalige eenheden te verdelen met veel eigen verantwoordelijkheid voor onze medewerkers. Dat geeft een enorme binding met en erkenning van onze studenten. En we ontwikkelen deze zelforganisatie door.’

Nummer-1-noteringen

Van de 54 Avansopleidingen staan er 27 in de top 3 van hun eigen categorie. Daarvan staan 11 opleidingen op de eerste plaats. 7 opleidingen staan op de tweede plaats. En 9 op de derde.

Keuzegids Hbo

De Keuzegids Hbo is een onafhankelijke gids die wordt uitgegeven door centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).

Bron: Avans Hogeschool© 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement