Managementadvies: Richting – Route – Resultaat
linkedin twitter
Perficio  »  Nieuws  »  Succesvolle aftrap van de Perficio Experience op 12 april

Succesvolle aftrap van de Perficio Experience op 12 april

Kennis en ervaringen delen en samen tot nieuwe inzichten komen, dat is de Perficio Experience. Een workshopprogramma waarmee je kennis opdoet over thema’s die van belang zijn voor de ontwikkeling van jouw organisatie. Op donderdag 12 april was de aftrap van de Perficio Experience in Chaam. ‘Succesvol ondernemen in de 21ste eeuw’ was het thema dat deze ochtend centraal stond.

 

 

Welke maatschappelijke en wereldwijde ontwikkelingen komen op ons af en wat betekenen deze ontwikkelingen voor jouw bedrijf? Wat maakt bedrijven in de huidige tijd succesvol? Hier werd tijdens deze workshop bij stilgestaan. Tijdens de introductie gaf Joop van Waas een toelichting op het gedachtengoed van Laloux en nieuwe vormen van organiseren. 

Goed voorbereid op de toekomst

Hoe kun je inspelen op de veranderingen die om je heen plaatsvinden en je organisatie zo inrichten dat je goed voorbereid bent op de toekomst?  Pieter Spanjers, CEO bij Unicorn Grain Specialties, deelde zijn inspirerende verhaal. Pieter nam ons mee in de zoektocht die Unicorn heeft doorgemaakt. Unicorn is opgesplitst van een groot bedrijf en ging zonder al te veel voorbereiding, midden in de crisis, zelfstandig verder. De vraag was, hoe brengen wij lijn in onze producten en productie en hoe realiseren we dat met de mensen die bij ons werken? Ze zijn in 2011 begonnen met het opruimen van oud zeer en het achterlaten van belemmerende gedachten. Daarna is Pieter met zijn personeel gaan bouwen aan het bedrijf met een mooie toekomst. Het was niet makkelijk, maar het heeft gewerkt. In de branche is Unicorn een outperformer, ze doen het bovengemiddeld beter dan de concurrentie.

Waardensystemen

Voor een organisatie een dergelijk veranderproces ingaat, is het belangrijk om te weten waar de organisatie staat. De waardensystemen, die Frederic Laloux in zijn boek Reinventing Organizations heeft gedefinieerd, kunnen organisaties helpen hier inzicht in te krijgen. Adviseur Patrick ’t Hart gaf een toelichting hoe dit werkt en op welke wijze je er zelf mee aan de slag kunt gaan. De deelnemers werden hierover aan het denken gezet en gingen aan de slag met een opdracht om hun eigen organisatie te duiden. Tot slot namen zij plaats op een mat met gekleurde stippen om aan te geven waar zij nu staan en waar ze naar toe willen.

Inspirerend en verhelderend

De reacties na afloop van deze eerste Perficio Experience waren zeer positief. De workshop gaf de deelnemers nieuwe inzichten waardoor ze op een andere manier naar hun eigen organisatie zijn gaan kijken. ‘Inspirerend, verhelderend, geeft verdieping en brengt je op nieuwe ideeën voor je eigen organisatie’, zijn enkele opmerkingen die in de evaluatie naar voren kwamen.  © 2019     PERFICIO ADVISEURS B.V.     |    Privacy Statement